Novosti

Promo Banner

Dizalice topline (FZOEU 2020)

Planirate li investirati u novi sustav grijanja/hlađenje? Zašto ne bi razmislili o investiciji u dizalice topline.

Zbog čega odabrati dizalicu topline?

 • Dizalica topline spada u kategoriju obnovljivih izvora energije te samim time postajete neovisni o raspoloživosti plina i nafte.
 • Ekološki prihvatljivo rješenje s viskom oznakom energetske ocijene.
 • Do 70% niži troškovi grijanja – dizalica toplina uzima veći dio potrebne energije iz okruženja u kojem živite.
 • Ulaganje u budućnost – s dizalicom topline vi ulažete u svoju budućnost i postajete aktivni sudionici zaštite okoliša.
 • Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost subvencionira kupnju i instalaciju dizalica toplina (do 60% bespovratnih sredstava).

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u 2020. godini nastavlja s nacionalnim financiranjem Programa energetske obnove obiteljskih kuća. 25. lipnja 2020. su objavljeni Javni pozivi za građane (su)vlasnike postojećih obiteljskih kuća energetskog razreda (prema Q H,nd) minimalno D ili lošijeg u kontinentalnoj Hrvatskoj ili C ili lošijeg u primorskoj Hrvatskoj. Javni poziv možete preuzeti na sljedećem linku - energetska obnova obiteljskih kuća

Tko se može prijaviti?

Na javni poziv mogu se prijaviti građani čije kuće imaju više od 50% površine namijenjene stanovanju, do 3 stambene jedinice ili kvadraturu do 600m2. Prijavitelji u toj kući moraju imati prebivalište, uredno vlasništvo i dokaz da je kuća u potpunosti legalna. Mogućnost prijave ovisi i o energetskom razredu pa se tako mogu prijaviti građani kontinentalne Hrvatske za obnovu kuća energetskog razreda D ili niže, odnosno građani primorske Hrvatske čije kuće imaju energetski razred C ili niže.

Novost od ove godine je i način prijave te će se za sredstva biti moguće prijaviti isključivo putem sustava za e-Prijave na javne pozive Fonda. Za prijavu je potrebno pripremiti elektronske verzije (scanove) dokaza o prebivalištu, vlasništvu i zakonitosti građevine, ponudu izvođača, kao i ostalu dokumentaciju koja se navodi u tekstu Javnog poziva.

Detaljni tehnički uvjeti propisani su u samom tekstu Javnog poziva, kao i sadržaj dokumentacije potrebne za prijavu. Prijavu na Javni poziv moguće je izvršiti preko sustava za e-prijavu na javne pozive Fonda (u kojem je prethodno potrebno izraditi korisnički račun)  te ista mora sadržavati:

 • Osnovne podatke o prijavi (ispunjava se online, u sustavu za e-prijavu na javne pozive Fonda)
 • Obostranu presliku osobne iskaznice ili Elektronski zapis o prebivalištu (iz sustava e-Građani) ili Uvjerenje o prebivalištu
 • Zadnji važeći dokaz zakonitosti (legalnosti) obiteljske kuće sukladno Zakonu o gradnji
 • Izjava prijavitelja i Izjava svih ostalih suvlasnika kuće (poveznica)
 • Ako je kuća dio zaštićene kulturno-povijesne cjeline, potrebno je odobrenje nadležnog tijela državne uprave za zaštitu spomenika kulture i prirode
 • Dokaz vlasništva ili suvlasništva (izvadak iz zemljišne knjige u koji je kao vlasnik nekretnine upisana osoba koja traži obnovu, te nije potrebno da je u isti upisana i obiteljska kuća na kojoj će se provoditi mjere energetske obnove;  ili Potvrda suda, čije su zemljišne knjige uništene ili nedostupne, da su iste uništene ili nedostupne i Posjedovni list područnog ureda za katastar)
 • Ako se razliku brojevi čestica u dokazu zakonitosti i dokazu vlasništva, potrebno je dostaviti Uvjerenje/Potvrdu nadležnog ureda za katastar o istovjetnosti čestica
 • Detaljnu ponudu izvođača radova za provedbu mjera specificiranih u Izvješću o energetskom pregledu, kojima se potvrđuje zadovoljavanje tehničkih uvjeta propisanih u javnom pozivu
 • Fotodokumentaciju postojećeg stanja
 • Izvješće o energetskom pregledu i energetski certifikat (ne stariji od 13. studenog 2012. godine, koji je prihvatljiv ukoliko na kući u razdoblju nakon izdavanja energetskog certifikata nisu primjenjivane mjere energetske obnove; u protivnom je potreban certifikat izdan nakon provedenih mjera)
 • U slučaju ugradnje fotonaponskih sustava, potreban je i Glavni projekt, u skladu s Pravilnikom o jednostavnim i drugim građevinama i radovima (Narodne novine, br.112/17,34/18,36/19 i 98/19)

Što se sufinancira?

S do 60% bespovratnih sredstava, građanima će se sufinancira povećanje toplinske zaštite svih elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora: energetska obnova vanjskog zida, stropa, poda, krova (sva potrebna oprema i radovi vezani uz povećanje toplinske zaštite, uključujući npr. hidroizolaciju, zamjenu konstrukcijskih elemenata krova i dr. – detalji se propisuju u javnom pozivu); zamjena stolarije ovojnice grijanog prostora novom te cjelovita energetska obnova, koja podrazumijeva kombinaciju mjera na vanjskoj ovojnici i ugradnje sustava za korištenje OIE (sustavi s sunčanim toplinskim pretvaračima, sustavi na drvnu sječku/pelete, dizalice topline zrak-voda, voda-voda ili zemlja-voda i fotonaponski sustavi za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju).

Maksimalni iznosi sufinanciranja određeni su za svaku pojedinačnu mjeru, a kombinacijom različitih mjera kućanstvo može dobiti i do 204 tisuće kuna bespovratnih sredstava. Više informacija pogledajte na sljedećem linku Energetska obnova obiteljskih kućaSaznajte više
Promo Banner

Toshiba + Ultra Pure filter

Svaki kupac Toshiba klima uređaja (model Seiya) na poklon dobiva Ultra Pure filtere koji neutraliziraju viruse i bakterije, hvata plijesni, mirise i PM2.5 čestice. Ultra Pure filtere možete preuzeti kod ovlaštenih servisera MB Frigo Grupe ili u MBFG prodajnim centrima. Listu ovlaštenih servisera pogledajte na sljedećem linku - MBFG ovlašteni partneri. 

Neutralizirajte viruse i bakterije

 • Toshiba Ultra čisti filter može neutralizirati do 99,9% virusa i bakterija
 • Dezodorirajuća snaga: apsorbira dim, amonijak, isparljive tvari, mirise hrane, itd.
 • Sprečava stvaranje plijesni i stvaranje gljivica

PM2.5 pročišćavanje visoke učinkovitosti

 • TOSHIBA PM2.5 odnosi se na atmosferske čestice (PM) koje imaju promjer manjih od 2,5 mikrometra (3% promjera ljudske dlake) koji dolaze od atmosferskog zagađenja.
 • Studije su otkrile usku vezu između izlaganja sitnih čestica i bolesti pluća ili pogoršanja kroničnih bolesti poput astme, bronhitisa i drugih respiratornih problema.
 • TOSHIBA Ultra Pure filter uklanja do 94% PM2.5, stvarajući zdrave životne prostore kod kuće.

 

Za više informacija kontaktirajte nas:
T.: 0800 80 81 M.: klima@mbfrigo.hrSaznajte više
Promo Banner

Haier Tundra Green Plus Wi-Fi (Akcija!)

Iskoristite priliku i kupite Haier Tundru Green Plus Wi-Fi po akcijskoj cijeni. Ovo je najprodavaniji model koji ima sve u jednom - super cijenu i funkcije koje vam olakšavaju disanje u ovim sparnim i vrućim danima.

Tundra Green Plus Wi-Fi (Akcija vrijedi do 15.8.)

Zašto je Haier najbolji klima uređaj za vas?

– Svi Haier modeli imaju Frost Clean funkciju uz pomoć koje dobivate dezinficirani uređaj i pročišćen zrak (99,9% dezinficirani zrak)
– Elektrostatički filter ubija sve bakterije, viruse i grinje (funkcija kod modela Haier Jade)
– Svi modeli dolaze s uključenim WI-FI modulom
– Uz kupovinu Haier klima uređaja dobivate 5 godina garancije
– Svi modeli imaju ionski srebrni premaz na isparivaču – ionsko srebro djeluje kao antiseptik jer su ioni srebra aktivni i prodiru kroz membranu bakterija
– Antibakterijski paneli (uz model Flexis mat verzija)
– Početkom 2020. brand Haier dobio je nekoliko priznanja od neovisne agencije za istraživanje svjetskog tržišta Euromonitor InternationalSaznajte više
Promo Banner

Antibakterijski panel (Haier Flexis)

Birate običan klima uređaj koji samo hladi ili želite klima uređaj s odličnim funkcijama koji će vaš dom učiniti još ugodnijim. Haier klima uređaji poznati su po atraktivnom dizajnu i naprednim funkcijama zbog kojih će svatko zavoljeti klimatizirani zrak, pa čak i oni koji su protivnici ovakvog načina hlađenja za vrijeme ljetnih vrućina.

Zašto je Haier najbolji klima uređaj za vas?

– Svi Haier modeli imaju Frost Clean funkciju uz pomoć koje dobivate dezinficirani uređaj i pročišćen zrak (99,9% dezinficirani zrak)
– Elektrostatički filter ubija sve bakterije, viruse i grinje (funkcija kod modela Haier Jade)
– Svi modeli dolaze s uključenim WI-FI modulom
– Uz kupovinu Haier klima uređaja dobivate 5 godina garancije
– Svi modeli imaju ionski srebrni premaz na isparivaču – ionsko srebro djeluje kao antiseptik jer su ioni srebra aktivni i prodiru kroz membranu bakterija
– Antibakterijski paneli (uz model Flexis mat verzija)
– Početkom 2020. brand Haier dobio je nekoliko priznanja od neovisne agencije za istraživanje svjetskog tržišta Euromonitor International

Pregled Haier modela:
– 
Haier Tide Wi-Fi– od 274 kn/mjesečno (3.290 kn)
– Haier Tundra Wi-Fi– od 312 kn/mjesečno (3.740 kn)
– Haier Flame Wi-Fi – od 324 kn/mjesečno (3.890 kn)
– Haier Flexis Wi-Fi – od 474 kn/mjesečno (5.690 kn)
– Haier Dawn – od 645 kn/mjesečno (7.740 kn)
– Haier Jade – od 823 kn/mjesečno (9.875 kn)

Za više informacija kontaktirajte nas:
T.: 0800 80 81 M.: info@trebamklimu.hrSaznajte više
Promo Banner

Haier klima uređaja - 5 godina garancije

Birate običan klima uređaj koji samo hladi ili želite klima uređaj s odličnim funkcijama koji će vaš dom učiniti još ugodnijim. Haier klima uređaji poznati su po atraktivnom dizajnu i naprednim funkcijama zbog kojih će svatko zavoljeti klimatizirani zrak, pa čak i oni koji su protivnici ovakvog načina hlađenja za vrijeme ljetnih vrućina.

Zašto je Haier najbolji klima uređaj za vas?

 1. Svi Haier modeli imaju Frost Clean funkciju uz pomoć koje dobivate dezinficirani uređaj i pročišćen zrak (99,9% dezinficirani zrak)
 2. Elektrostatički filter ubija sve bakterije, viruse i grinje (funkcija kod modela Haier Jade)
 3. Svi modeli dolaze s uključenim WI-FI modulom
 4. Uz kupovinu Haier klima uređaja dobivate 5 godina garancije
 5. Svi modeli imaju ionski srebrni premaz na isparivaču – ionsko srebro djeluje kao antiseptik jer su ioni srebra aktivni i prodiru kroz membranu bakterija
 6. Antibakterijski paneli (uz model Flexis mat verzija)

Pregled Haier modela:

Za više informacija kontaktirajte nas:
T.: 0800 80 81 M.: info@trebamklimu.hr

Pogledajte sve Haier modele:

Prodajna mjesta:

CSI (Clean Standard Installation) by MB Frigo Grupa

Kako bi zaštitili zdravlje svojih kupca, instalatera i partnera, MB Frigo Grupa kreirala je poseban način instalacije klima uređaja u domovima krajnjih kupaca pod nazivom CSI.

CSI (Clean Standard Installation) by MB Frigo Grupa je posebna čista i dezinficirana instalacija klima uređaja koja omogućava zaštitu zdravlja krajnjeg kupca i instalatera.

- pridržavanje uputa za korištenje zaštitne opreme i dezinfekcija alata
- korištenje zaštitnog dezinfekcijskog sredstva prije, za vrijeme i nakon montaže
- čišćenje i dezinfekcija lokacije montaže

Za više informacija kontaktirajte nas:
T.: 0800 80 81 M.: info@trebamklimu.hr

 Saznajte više