Novosti

Promo Banner

CSI (Clean Standard Installation) by MB Frigo Grupa

11.3.2020. SZO (Svjetska zdravstvena organizacija) službeno je proglasila pandemiju COVID-19. Nakon navedenog datuma naša svakodnevnica se promijenila -  maska za lice i dezinfekcijska sredstva postali su neizostavni u našim životima i više se brinemo za zdravlje.

Kako bi zaštitili zdravlje svojih kupca, instalatera i partnera, MB Frigo Grupa kreirala je poseban način instalacije klima uređaja u domovima krajnjih kupaca pod nazivom CSI.

CSI (Clean Standard Installation) by MB Frigo Grupa je posebna čista i dezinficirana instalacija klima uređaja koja omogućava zaštitu zdravlja krajnjeg kupca i instalatera.

- pridržavanje uputa za korištenje zaštitne opreme i dezinfekcija alata
- korištenje zaštitnog dezinfekcijskog sredstva prije, za vrijeme i nakon montaže
- čišćenje i dezinfekcija lokacije montaže

Za više informacija kontaktirajte nas:
T.: 0800 80 81
info@trebamklimu.hrSaznajte više
Promo Banner

Haier Tide Wi-Fi za 282 kn/mjesečno

Haier Tide 3,5 kW Wi-Fi od sada može biti vaš klima uređaj za samo 282 kn/mjesečno!  Akcijska cijena: 3.375 kn (stara cijena: 3.589 kn). Akcija vrijedi do 31.5.2020. 

 • uključen Wi-Fi modul
 • Frost Clean funkcija - 99,9 pročišćen isparivač
 • 5 godina garancije 

Haier Tide potražite:Saznajte više
Promo Banner

Upoznajte Haier Jade!

Model Jade predstavlja moćan klima uređaj vrhunskog dizajna s inovativnim funkcijama za pročišćavanje zraka u domu. Inovativni senzor u unutarnjoj jedinici klima uređaja upozorava korisnika na kvalitetu zraka u prostoriji. Previše čestica prašine u prostoriji aktivira senzor te se na zaslonu unutarnje jedinice pokazuje upozorenje (Crvena boja - zrak nije kvalitetan / Zelena boja - zrak je kvalitetan). Ako zrak nije kvalitetan onda se automatski uključuje dodatno pročišćavanje zraka uz pomoć elektrostatičkog - antibakterijskog filtera.

Katalog preuzmite na sljedećem linku - Haier katalog 2020.

Haier Jade potražite:Saznajte više
Promo Banner

Kvaliteta zraka

Jeste li znali da kroz klima uređaj prođe sav zrak iz zatvorene prostorije i to više puta dnevno? Zrak koji se nalazi u prostoriji dolazi izvana te sa zrakom dolaze i lebdeće čestice od ispušnih plinova, čađe, prašine, peludi … U većim gradovima, pogotovo u područjima s frekventnijim prometom, zrak je još zagađeniji i ima znatno veći udio lebdećih čestica.

Haier već godinama razvija dodatne funkcije za pročišćavanje zraka u klima uređajima kako bi korisnicima omogućio svjež i pročišćen zrak u njihovim domovima. Haier je predstavio inovativnu funkciju Frost Clean koja predstavlja automatsko samočišćenje klima uređaja hladnom ekspanzijom. Frost Clean funkcija radi na način da zaledi površinu isparivača te se s otapanjem učinkovito uklanjaju nečistoće i bakterije.

 • svi modeli imaju inovativnu funkciju Frost Clean – 99,9% dezinficirani zrak
 • pametni senzori za kvalitetu zraka (uz model Haier jade – uskoro u prodaji)
 • svi modeli imaju ionski srebrni premaz na isparivaču – ionsko srebro djeluje kao antiseptik jer su ioni srebra aktivni i prodiru kroz membranu bakterija
 • antibakterijski paneli (uz model Flexis mat verzija)
 • elektrostatički filter - uklanja sve nečistoće i najsitnije čestice uz pomoć elektrostatičkog naboja (uz model Haier jade – uskoro u prodaji)
 • 3M filter - osigurava 100% pročišćen zrak od vlasi kose, sitne prašine, peludi i ostalih drugih vidljivih i nevidljivih čestica (dolazi kao opcija)

Frost Clean Funkcija 

Haier klima uređaj, model Jade ima inovativni senzor u unutarnjoj jedinici klima uređaja koji upozorava korisnika na kvalitetu zraka. Previše čestica prašine u prostoriji aktiviri senzor i na displayu unutarnje jedinice pokazuje upozorenje (Crvena boja – zrak nije kvalitetan / Zelena boja – zrak je kvalitetan). Senzor za kvalitetu zraka ima mogućnost prepoznati najsitnije čestice prašine (PM2.5). 


Testiranje čistoće klima uređaja s funkcijom Frost Clean nakon 2 godine korištenja

A kakva je kvaliteta zraka u Zagrebu?

Stručnjaci za Jutarnji: 'Kad se u gradu zadržava magla, čestice ne mogu otići' ...

U Zagrebu su u četvrtak 16.1.2020. objavljeni novi rezultati mjerenja zagađenja zraka. Mjerne stanice Zagreb-1, Zagreb-2 i Zagreb-3 pokazale su da je indeks kvalitete zraka u Zagrebu bio loš ili vrlo loš, a razlog su povećane vrijednosti lebdećih čestica PM10 koje danima zagađuju zrak.

Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, u četvrtak je uoči sjednice Vlade kazao da ga situacija s onečišćenim zrakom brine, ali da se radi o nečemu što se događa iz godine u godinu.

- Ovo nije ništa što je izvan standardnih godišnjih gabarita, jednostavno imate određen broj dana tijekom godine kada imamo maglu i atmosferske prilike takve da i zima i ogrjevna sezona utječu na to da je količina i koncentracija PM10 čestica iznad graničnih vrijednosti - rekao je Ćorić te dodao je kako kao ministar zaštite okoliša po tom pitanju ne može ništa.

Tekst je preuzet s portala www.jutarnji.hr (ovdje pročitajte cijeli tekst - ŠTO SE TO DOGAĐA S KVALITETOM ZRAKA)

Vodič kroz kratice koje Zagrepčane muče zbog loše kvalitete zraka:

PM10, PM2,5, SO2, NO2, O3 i CO oznake su s kojima se Zagrepčani posljednjih dana često susreću i na njih obraćaju pažnju više nego inače. Razlog je onečišćenje zraka prvenstveno česticama PM10, čija je koncentracija od početka godine veća od uobičajenih prosječnih dnevnih vrijednosti. I dok stručnjaci smiruju javnost i uvjeravaju da nema opasnosti za zdravlje, građani institucijama - ne vjeruju previše. U tportalovu vodiču donosimo značenje nekih oznaka, kao i prikaz vrijednosti koje ne bi smjele biti prekoračene

Čestice PM10

Vjerojatno je najspominjanija oznaka posljednjih dana. PM označava particulate matter dok 10 predstavlja veličinu čestice u mikrometrima. Riječ je o kombinaciji krutih i tekućih tvari koje lebde u zraku, mikroskopski su sitne i ne mogu se vidjeti golim okom. Ulaze u dišne putove, kroz alveole mogu dospjeti u krvotok i prouzročiti štetu, naročito ako na sebi imaju vezane štetne spojeve poput metala. Stručnjaci kažu da nastaju prije svega zbog loženja na kruta goriva, ispušnih plinova automobila i industrije. Tijekom 24 sata njihova prosječna granična vrijednost, iznad koje kvaliteta zraka postaje nešto lošija, iznosi 50 μg/m3. U Zagrebu je jučer bila 58,55 μg/m3, a u prva dva tjedna 99,80 μg/m3.

Čestice PM2,5

Manje od prethodnih, a samim tim i opasnije. Uzročnici koji dovode do njih isti su kao i u slučaju PM10. Granična vrijednost koju njihova količina ne bi smjela prelaziti je 25 μg/m3 u kalendarskoj godini.

Tekst je preuzet s portala www.tportal.hr (ovdje pročitajte cijeli tekst -Vodič kroz kratice koje Zagrepčane muče zbog loše kvalitete zraka)Saznajte više
Promo Banner

Black Friday - klime snižene do 2.000 kn :)

Mislite da sada nije pravi trenutak za kupovinu klima uređaja! Pred vama je prilika koja se ne propušta ...

5 razloga zašto sada kupiti klima uređaj:

 • najveća sniženja su upravo sada
 • spremni dočekajte ljeto
 • koristite klima uređaj za grijanje ili odvlaživanje zraka 
 • ekstra brza usluga montaže
 • wi-fi modul uključen u cijenu (model Nebula)

Preuzmite ludu ponudu za Black Friday - letak 
Napomena: Cijene iz letka Black Friday vrijede do 18.12.2019.

 Saznajte više