Novosti

Promo Banner

Upoznajte Haier Jade!

Model Jade predstavlja moćan klima uređaj vrhunskog dizajna s inovativnim funkcijama za pročišćavanje zraka u domu. Inovativni senzor u unutarnjoj jedinici klima uređaja upozorava korisnika na kvalitetu zraka u prostoriji. Previše čestica prašine u prostoriji aktivira senzor te se na zaslonu unutarnje jedinice pokazuje upozorenje (Crvena boja - zrak nije kvalitetan / Zelena boja - zrak je kvalitetan). Ako zrak nije kvalitetan onda se automatski uključuje dodatno pročišćavanje zraka uz pomoć elektrostatičkog - antibakterijskog filtera.

Katalog preuzmite na sljedećem linku - Haier katalog 2020.

Haier Jade potražite:Saznajte više
Promo Banner

Kvaliteta zraka

Jeste li znali da kroz klima uređaj prođe sav zrak iz zatvorene prostorije i to više puta dnevno? Zrak koji se nalazi u prostoriji dolazi izvana te sa zrakom dolaze i lebdeće čestice od ispušnih plinova, čađe, prašine, peludi … U većim gradovima, pogotovo u područjima s frekventnijim prometom, zrak je još zagađeniji i ima znatno veći udio lebdećih čestica.

Haier već godinama razvija dodatne funkcije za pročišćavanje zraka u klima uređajima kako bi korisnicima omogućio svjež i pročišćen zrak u njihovim domovima. Haier je predstavio inovativnu funkciju Frost Clean koja predstavlja automatsko samočišćenje klima uređaja hladnom ekspanzijom. Frost Clean funkcija radi na način da zaledi površinu isparivača te se s otapanjem učinkovito uklanjaju nečistoće i bakterije.

 • svi modeli imaju inovativnu funkciju Frost Clean – 99,9% dezinficirani zrak
 • pametni senzori za kvalitetu zraka (uz model Haier jade – uskoro u prodaji)
 • svi modeli imaju ionski srebrni premaz na isparivaču – ionsko srebro djeluje kao antiseptik jer su ioni srebra aktivni i prodiru kroz membranu bakterija
 • antibakterijski paneli (uz model Flexis mat verzija)
 • elektrostatički filter - uklanja sve nečistoće i najsitnije čestice uz pomoć elektrostatičkog naboja (uz model Haier jade – uskoro u prodaji)
 • 3M filter - osigurava 100% pročišćen zrak od vlasi kose, sitne prašine, peludi i ostalih drugih vidljivih i nevidljivih čestica (dolazi kao opcija)

Frost Clean Funkcija 

Haier klima uređaj, model Jade ima inovativni senzor u unutarnjoj jedinici klima uređaja koji upozorava korisnika na kvalitetu zraka. Previše čestica prašine u prostoriji aktiviri senzor i na displayu unutarnje jedinice pokazuje upozorenje (Crvena boja – zrak nije kvalitetan / Zelena boja – zrak je kvalitetan). Senzor za kvalitetu zraka ima mogućnost prepoznati najsitnije čestice prašine (PM2.5). 


Testiranje čistoće klima uređaja s funkcijom Frost Clean nakon 2 godine korištenja

A kakva je kvaliteta zraka u Zagrebu?

Stručnjaci za Jutarnji: 'Kad se u gradu zadržava magla, čestice ne mogu otići' ...

U Zagrebu su u četvrtak 16.1.2020. objavljeni novi rezultati mjerenja zagađenja zraka. Mjerne stanice Zagreb-1, Zagreb-2 i Zagreb-3 pokazale su da je indeks kvalitete zraka u Zagrebu bio loš ili vrlo loš, a razlog su povećane vrijednosti lebdećih čestica PM10 koje danima zagađuju zrak.

Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, u četvrtak je uoči sjednice Vlade kazao da ga situacija s onečišćenim zrakom brine, ali da se radi o nečemu što se događa iz godine u godinu.

- Ovo nije ništa što je izvan standardnih godišnjih gabarita, jednostavno imate određen broj dana tijekom godine kada imamo maglu i atmosferske prilike takve da i zima i ogrjevna sezona utječu na to da je količina i koncentracija PM10 čestica iznad graničnih vrijednosti - rekao je Ćorić te dodao je kako kao ministar zaštite okoliša po tom pitanju ne može ništa.

Tekst je preuzet s portala www.jutarnji.hr (ovdje pročitajte cijeli tekst - ŠTO SE TO DOGAĐA S KVALITETOM ZRAKA)

Vodič kroz kratice koje Zagrepčane muče zbog loše kvalitete zraka:

PM10, PM2,5, SO2, NO2, O3 i CO oznake su s kojima se Zagrepčani posljednjih dana često susreću i na njih obraćaju pažnju više nego inače. Razlog je onečišćenje zraka prvenstveno česticama PM10, čija je koncentracija od početka godine veća od uobičajenih prosječnih dnevnih vrijednosti. I dok stručnjaci smiruju javnost i uvjeravaju da nema opasnosti za zdravlje, građani institucijama - ne vjeruju previše. U tportalovu vodiču donosimo značenje nekih oznaka, kao i prikaz vrijednosti koje ne bi smjele biti prekoračene

Čestice PM10

Vjerojatno je najspominjanija oznaka posljednjih dana. PM označava particulate matter dok 10 predstavlja veličinu čestice u mikrometrima. Riječ je o kombinaciji krutih i tekućih tvari koje lebde u zraku, mikroskopski su sitne i ne mogu se vidjeti golim okom. Ulaze u dišne putove, kroz alveole mogu dospjeti u krvotok i prouzročiti štetu, naročito ako na sebi imaju vezane štetne spojeve poput metala. Stručnjaci kažu da nastaju prije svega zbog loženja na kruta goriva, ispušnih plinova automobila i industrije. Tijekom 24 sata njihova prosječna granična vrijednost, iznad koje kvaliteta zraka postaje nešto lošija, iznosi 50 μg/m3. U Zagrebu je jučer bila 58,55 μg/m3, a u prva dva tjedna 99,80 μg/m3.

Čestice PM2,5

Manje od prethodnih, a samim tim i opasnije. Uzročnici koji dovode do njih isti su kao i u slučaju PM10. Granična vrijednost koju njihova količina ne bi smjela prelaziti je 25 μg/m3 u kalendarskoj godini.

Tekst je preuzet s portala www.tportal.hr (ovdje pročitajte cijeli tekst -Vodič kroz kratice koje Zagrepčane muče zbog loše kvalitete zraka)Saznajte više
Promo Banner

Black Friday - klime snižene do 2.000 kn :)

Mislite da sada nije pravi trenutak za kupovinu klima uređaja! Pred vama je prilika koja se ne propušta ...

5 razloga zašto sada kupiti klima uređaj:

 • najveća sniženja su upravo sada
 • spremni dočekajte ljeto
 • koristite klima uređaj za grijanje ili odvlaživanje zraka 
 • ekstra brza usluga montaže
 • wi-fi modul uključen u cijenu (model Nebula)

Preuzmite ludu ponudu za Black Friday - letak 
Napomena: Cijene iz letka Black Friday vrijede do 18.12.2019.

 Saznajte više
Promo Banner

Grijanje već za 9 kn dnevno?

Želite uštedjeti na grijanju ove godine? Klima uređaji Toshiba Suzumi predstavlja najefikasniji način grijanja uz pomoć napredne inverterske tehnologije (DC visoko učinkoviti inverter). 

Prednosti grijanja uz klima uređaj Toshiba Suzumi (A++):

 • grijanje iznosi svega 9 kn po danu (računajući da se grijete čak 11 sati u danu) 
 • Toshiba Suzumi čak je 4 x učinkovitija u grijanju
 • brzo postizanje željene temperature 
 • Toshiba IAQ filter - očišćeni zrak od bakterija, virusa, prašine, dima cigarete, peludi i ostalih alergena
 • Ionizitaor zraka - za bolju kvalitetu zraka i pozitivne učinke na vlažnost i elastičnost kože

Akcija Toshiba Suzumi plus 3,5/4,2 kW:

Grijanje na Toshiba Suzumi već za 9 kn dnevno?


 Gornji izračun je informativnog karaktera  dobiven na bazi okvirnih vrijednosti. Pri izračunu potrošnje električne energije uzima se primjer termički dobro izoliranog prostora pri vanjskoj temperaturi od 7°C. Saznajte više
Promo Banner

Osigurajte si ljetno osvježenje uz Haier klima uređaje za 10% niže cijene

Osjećate ugodan povjetarac na vašoj koži koji vas hladi i opušta, zrak koji udišete pročišćen je od bakterija, grinja, peludi i ostale sitne prašine … Sviđa vam se? Odaberite Haier klima uređaj model Brezza Green čija cijena je pravo osvježenje - snižena 10% uz plaćanje Zabinim Mastercard, Maestro ili Visa karticama jednokratno ili na rate. Akcija vrijedi od 1. do 31. srpnja 2019.

Klima uređaj Haier Brezza Green pravo je ljetno osvježenje koji će u vašem domu stvoriti prirodnu oazu osvježavajućeg i čistog zraka. Uz pomoć višeslojnih filtera pročišćuje zrak od prašine, grinja, peludi i bakterija.

Haier Brezza Green

 • A+++
 • ekološka radna tvar R32
 • LED display
 • WI-FI opcija
 • super tihi uređaj (19 dB)
 • garancija - 5 godina (3 standardno + 2 produženo)

Osvježavajuća ponuda

Na prikazane cijene osiguravamo 10% popusta za plaćanje Zabinim karticama Mastercard (do 12 rata), Maestro i Visa (jednokratno).

Navedene klima uređaje možete kupiti u prodajnim centrima MB Frigo Grupe ili putem web shopa www.trebamklimu.hr. Prije kupovine kontaktirajte nas putem maila info@trebamklimu.hr kako bi Vam poslali kod s kojim ostvarujete 10% popusta.

Haier klima uređaji prepoznati su po modernom dizajnom i vrhunskim performansama što dokazuje prisutnost u cijelom svijetu bez obzira na vremenske uvjete. Klima uređaji Haier prodaju se i odlično rade u najhladnijim dijelovima Rusije gdje su temperature i niže od -30°C pa do Kuvajta gdje temperature dosežu do čak +45°C.

Ove godine Haier je prezentirao inovativnu funkciju Frost Clean za 99,9% pročišćen zrak uz pomoć tehnologije hladne ekspanzije i srebrenim premazom koji štiti od svih vrsta bakterija i neugodnih mirisa. Navedenu funkciju imaju svi Haier modeli iz 2019. godine.

Haier je svjestki No.1 za kućanske uređaje već 9 godina za redom (prema istraživanju agencije za istraživanje tržišta Euromonitor International).

Za više informacija kontaktirajte nas na besplatan broj telefona 0800 80 81 ili putem maila info@trebamklimu.hrSaznajte više